SZILVESZTER KARLOVY VARY-BAN

Időszak

december

Nap / éjszaka

5 / 4

Ár

135.000. Ft-tól

Utazás

Busz

Ellátás

Félpanzió

Tekintse meg az időpontokat!

Válasszon időpontot!
Kiválasztáshoz kattintson az időpont melletti szürke négyzetre

135.000. Ft / Fő
Tovább a foglaláshoz

Címkék:

Többnapos külföld Kecskemétről Többnapos külföld Budapestről Törzsutas kedvezmény -7%

Ajánló

1. nap    

Utazás az említett útvonalon, rövid pihenőkkel Plzenig. Itt sörügyi tanulmányokat fogunk folytatni. Megtekintjük a gyár házi kiállítását, majd a régi és új főzőházat, főzőüstöket, palackozót, s a látogatás végén kóstoló is lesz, szigorúan tudományos alapon ;-) Ezután folytatjuk utunkat. Karlovy Vary-ba érve elfoglaljuk szobáinkat, és megvacsorázunk.

2.nap

Reggeli után „Könyökvárat” nézzük meg, azaz Loket várát az Ohre folyó völgyében. A több, mint 800 éve épült egykori határvár román stílusban épült. A gazdag történelmű épületegyüttesben jelenleg több kiállítás is helyet kapott, régészeti, porcelán, sőt börtön kiállítás, legnagyobb élményt a toronyból nyíló pazar kilátás jelenti. Ezután busszal talán a legrégebbi cseh városkába utazunk: Cheb-be. Itt megnézzük a város jelképét, a Spalicek-et, amely nem más, mint több tehetős kereskedő 13. században épült házának együttese. Aztán a Piactéren a Zöld házat, a 13. sz-i Szent Miklós templomot és a Két Herceg fogadót is megnézzük, egy-két hospodát pedig belülről is szemre vételezünk. ;-) Kora délután visszaindulunk Karlovy Vary-ba, ahol a programot a Becherovka múzeumban folytatjuk…. Vacsora a szálláshelyen.

3.nap

Reggeli után a Moser üveggyár múzeumát nézzük meg. A látogatóközpontban megismerkedhetünk a több, mint 160 éves gyár történetével, az üvegkészítés múltjával és jelenével. Az itt gyártott legmagasabb minőségű üvegek közül, mintegy 2000 kiállított darabban gyönyörködhetünk, a boltban pedig akár vásárolhatunk is a gyár termékeiből. Ezután megnézzük a nagyon hangulatos „Karácsony házat”.  Különleges karácsonyi díszeket, gyertyákat látunk itt, az élőképek és a karácsonyi dalok teszik hangulatossá a látogatást, illetve az „Angyalok kávézójában” elfogyasztott forró italt és süteményt. Természetesen itt is vásárolhatunk kézzel készített nívós cseh termékekből. A látogatás és délutáni kávézás után szálláshelyünkre visszatérve rápihenünk a Szilveszteri mulatságra.

Este megvacsorázunk és zenés kísérettel „áttáncoljuk” magunkat 2022-be. Közben lesz enni és innivaló, éjfél utáni büfé, jókedv, vidámság.

4.nap

Késői reggeli után a Karlovy Vary-t övező hegyekbe kirándulunk. Fogaskerekűvel a város egyik szimbólumához, a Zerge szoborhoz jutunk fel, majd onnan egy erdei úton lekerülünk a központba. Itt együtt megnézzük a város nevezetességeit, mind azt, amit az elmúlt napokban még nem cserkésztünk be. Korai vacsora után lepihenünk.

5.nap

Reggeli után bepakolunk a buszba és hazafelé indulunk. Útközben Krumlov városában fogunk megállni hosszabb időre. Ez talán a legszebb dél-cseh város, amely fekvését az teszi különlegessé, hogy a Moldva többszörös kanyarulatába épült. A középkori hangulatot árasztó enyhén emelkedős-lejtős utcákon sétálva megnézzük a főteret, a várat, a Vitus templomot. Ebben a mesevárosban veszünk búcsút Csehországtól majd hazafelé indulunk.


Érkezés:         a felszállási helyekre a  késő esti órákban.         

Jellemzők/szolgáltatások:

Az ár tartalmazza

  • - Autóbuszos utazás
  • - félpanzió (4 reggeli, 3 vacsora) + Szilveszteri Gála vacsora
  • - Idegenvezetés végig az út során

Az ár nem tartalmazza

  • - Egyágyas felár: 25.000,-Ft.
  • - Belépők: kb. 900,- CZK/ fő.

Hasznos információk

Indulás: Kecskemétről, a volt Domus parkolóból reggel 5 órakor.

Felszállási helyek: Lajosmizse, központi buszmegálló: 05.15, Dabas, motel: 05.40, Alsónémedi, központi buszmegálló: : 6,00, Budapest,Népliget - Szöglet Presszó:: 06.15

Utazás: autóbusszal

Útvonal:                     Kecskemét – Lajosmizse – Dabas – Budapest – Pozsony – Plzen- Karlovy Vary- és vissza. (össz. kb.1800  km).

Elhelyezés: Karlovy Vary-ban,  2 ágyas, fürdőszobás szobákban.

Idegenvezetés: végig a kirándulás során.

 

Csehország hivatalos fizetőeszköze a cseh korona: 1,-CZK = kb. 14,-Ft.

Népszerű ajánlatok

SZABADKA – piaclátogatás és városnézés

Szerbia - Szabadka

3 ÉJSZAKÁS KIKAPCSOLÓDÁS BARCELONÁBAN

Spanyolország - Barcelona

Egy csipetnyi Francia Riviéra

Franciaország - Nizza

ÉLMÉNYEK VÖLGYE ŐSSZEL Lázbérci-víztározó és a Szalajka völgye

Magyarország

3 ÉJSZAKÁS PÁRIZSI ROMANTIKA REPÜLŐVEL

Franciaország - Párizs

SZILVESZTER KARLOVY VARY-BAN

Csehország

ZAKOPÁNÉ ADVENT a megelevenedett téli képeslap

Lengyelország - Zakopane

Advent Salzburgban Salzburg, Ceské Budejovice, Cesky Krumlov, Linz

Ausztria és Csehország