ALBÁNIA, MACEDÓNIÁVAL FŰSZEREZVE

Időszak

október

Nap / éjszaka

8 / 7

Ár

149.000. Ft-tól

Utazás

Busz

Ellátás

Félpanzió

Tekintse meg az időpontokat!

Válasszon időpontot!
Kiválasztáshoz kattintson az időpont melletti négyzetre

149.000. Ft / Fő
Tovább a foglaláshoz

Címkék:

Többnapos külföld Kecskemétről Körutazás Kecskemétről Többnapos külföld Budapestről Körutazás Budapestről Törzsutas kedvezmény -7%

Ajánló

1. nap:

Utazás a lenti útvonalon, rövid pihenőkkel. Estefelé érkezünk a macedón fővárosba, Skopjéba. A szobák elfoglalása után megvacsorázunk. Vacsora után sétálunk egy kicsit a központban, megnézzük Teréz anya emlékházát, Nagy Sándor szobrát, a török bazárt.

2. nap:

Reggeli után bepakolunk a buszba és a közeli Matka kanyonba utazunk. Majd két órát töltünk ennek a természeti csodának a bejárásával, ebből 30 percet hajókázunk a kanyonban. A déli órákban továbbutazunk a festői szépségű Ohridi tóhoz. Elfoglaljuk szállásunkat, sétálunk a tó partján, igény esetén hajókázunk a tavon. Este visszatérünk a szállodánkba és megvacsorázunk.

3. nap:

Reggeli után bepakolunk a buszba és irány Albánia. Először a tóparton vezet az utunk, majd az albán hegyeken keresztül, több fotószünetet tartva érjük el Elbasan városát. Itt sétálunk az óvárosban, megnézünk egy mecsetet és a Szűz Mária ortodox templomot. A „török házban” pedig egy kis néprajzi múzeumot láthatunk. Utunkat tovább folytatva érkezünk az ország fővárosába. Tirana viszonylag új városnak számít, a látnivalók a Szkander bég tér közelében találhatók. Egyetemi és kormányzati épületek, Nemzeti Történeti Múzeum, a névadó szobra, stb. Rövid szabadprogram után továbbutazunk a szálláshelyünkre. Este érkezünk a tengerparti Durresbe, ahol elfoglaljuk szállásunkat, majd megvacsorázunk.

4. nap:

Reggeli után a „Hős városba” indulunk. Kruja Szkander bég szülővárosa, itt minden róla szól. Egy hangulatos sétáló utcán megyünk fel a várba, melynek két oldalát a több mint 400 éve működő bazársor szegélyezi. A várban található a nemzeti hős, Szkander bég (Kastrioti György) múzeuma. A színvonalas kiállításon megismerkedhetünk a Kastrioti család történetével, de láthatunk magyar emlékeket is, úgymint Hunyadi János mellszobrát, vagy a magyar Nagykövetség által adományozott kardot. A várból lefele jövet a bazárban lesz lehetőség ajándékvásárlásra. Kora délután érünk vissza szállásunkra, ahol vacsoráig lesz még idő csobbanni egyet a tengerben,

5. nap:

Reggeli után pihenés a tengerparton, illetve az alábbi fakultatív programon lehet részt venni: Reggeli után buszunkkal déli irányba indulunk: Először a Fier közelében található ókori Apollónia romvárost keressük fel. Az antik Görögország egyik jelentős kikötő városa volt, melyet egy földrengés pusztított el az V. században. Már eddig is sok épületmaradványt, használati eszközt, kincset találtak, az ásatások napjainkban is folynak, hisz a város majd 90%-a még föld alatt rejtőzik. Innen Berátba, az „ezerablakos” városba megyünk, mely 2008 – ban felkerült az UNESCO listájára. Először a fellegvárat fedezzük fel. Itt találjuk a híres ikonfestő, Onofri múzeumát, de láthatunk kétszintes mecsetet, katolikus templomot és szép kilátás nyílik a környező hegyekre.  A várból leereszkedünk az Osum folyó két oldalán elhelyezkedő városba. Gyönyörködünk a „fehér házak” városában, kávézunk, vásárolunk. Estefelé érkezünk vissza a szállodánkba és megvacsorázunk. (Fakultatív program ára belépőkkel együtt: 30 EUR/fő).

6. nap:

Reggeli után Durres óvárosának felfedezésére indulunk. Megnézzük a város főterét, az amfiteátrumot, a középkori várfalakat, a velencei bástyát, sétálunk a tengerparti korzón. A déli órákban visszatérünk a szálláshelyünkre és átadjuk magunkat a tenger és a napfény simogatásának.

7. nap:

eggeli után bepakolunk a buszba és indulunk szerbiai tranzitszállásunkra. A Skipetárok földjén utolsó állomásunk Skodra, ahonnan Teréz anya családja származik. Határában felkeressük Rozafa várát, az albán

„Kőműves Kelemenné” hamvaival épült erődítményt. A várból gyönyörű kilátás nyílik a tóra és az albán hegyekre.

Innen folytatjuk utunkat a szépséges hegyi üdülő helyre, Zlatiborba. Útközben rendszeres pihenőkkel, szurdokon át, hegyek között érkezünk a szállásunkra, ahol a szobák elfoglalása után megvacsorázunk.

8. nap:

Reggeli után vásárlási lehetőség a szerb síparadicsom kistermelői piacán, majd délkörül hazaindulunk.

Érkezés: a felszállási helyekre a késő esti órákban.

A programváltozás jogát fenntartjuk.

Jellemzők/szolgáltatások:

Az ár tartalmazza

  • - utazás autóbusszal
  • - idegenvezetés a kiránduláson végig
  • - szállás: 2 éj Macedóniában, 4 éj Durresben tengerparti szállodában, saját stranddal, szobánként 2 nyugágy és 1 napernyő, 1 éj Szerbiában
  • - ellátás: félpanzió (7 vacsora és 7 reggeli)

Az ár nem tartalmazza

  • Egyágyas felár: 35.000,-Ft/fő.
  • Belépők + hajózások: kb. 60 EUR / fő.

Hasznos információk

Időpont:          2022. október 16 – 23.

Indulás:          Kecskemétről a volt Domus parkolóból reggel 6:30 órakor.

Felszállási helyek: Budapest, Népliget – Szöglet Presszó: 5.00, Alsónémedi, központi buszmegálló: 5.25, Dabas, motel: 5.45, Cegléd, Kossuth F. u. (Rossman): 5.45, Lajosmizse, központi buszmegálló: 6.00,.Utazás:           autóbusszal.

Útvonal:         BudapestKecskemét  –  Röszke –Skopje – Ohrid –  Elbasan – Tirana – Durres  – Berat – Kruja – Skodra  – Zlatibor       és vissza (össz. kb. 2500 km).

Elhelyezés:      2 éj Macedóniában, 4 éj Durresben tengerparti szállodában, saját stranddal, szobánként 2 nyugágy és 1 napernyő, 1 éj Szerbiában.

Ellátás:           félpanzió (7 vacsora és 7 reggeli).

 

Hivatalos fizetőeszközök: Macedóniában a macedón dinár,  Albániában az albán lek. Szerbiában a szerb dinár,  

1 RSD = kb. 3,- Ft, 1 MKD = 5 Ft. 1,-ALL = kb. 3 Ft (1.000,-ALL = kb. 7,-€).

Ezekben az országokban általában elfogadják az eurót, nem szükséges nemzeti valutát váltani.

Beutazás érvényes útlevéllel, vagy kártya típusú személyi igazolvánnyal lehetséges.

Népszerű ajánlatok

Szuper nyaralás Costa Brava-n félpanziós ellátással, reptéri transzferrel

Spanyolország - Malgrat de Mar

SZABADKA – piaclátogatás és városnézés

Szerbia - Szabadka

Mandarinszüret a Neretva torkolatánál, magyar emlékek Dalmáciában

Horvátország

BARCELONA: Gaudi nyomában

Spanyolország - Barcelona

PLITVICE – az indián filmek varázsa, és egy csepp mediterrán ízelítő- ZÁGRÁB

Horvátország - Zágráb és Plitvice

TORINO ÉS A COMOI-TÓ, meg egy kis Milánó, Garda-tó és Sirmione

Olaszország - Torino, Comói-tó, Milánó, Garda-tó, Sirmione

TIROL, DÉL – TIROL hegyeken, völgyeken, fellegekben járva

Ausztria

ATHÉN: Az ókori kultúra bölcsője

Görögország - Athén