Dél-Tirol- hegyeken, völgyeken, fellegekben járva

Dél-Tirol- hegyeken, völgyeken, fellegekben járva

 1. /
 2. 2023.07.19.
  5/4
  Félpanzió
  Kétágyas standard szoba
  154 900 HUF/fő

Mit tartalmaz a feltüntetett ár?

 • idegenvezetés
 • szállás félpanziós ellátással
 • utazás autóbusszal

Milyen egyéb költségek merülhetnek fel?

 • Belépők és felvonó jegyek: kb. 80 Euro/fő
 • Foglalt ülőhely a buszon: 2.000 Ft/fő
 • Utasbiztosítás: kb. 920 Ft/fő/nap
 • Útlemondási (storno) biztosítás: a részvételi díj 2%-a

Programleírás

1. nap

Indulás Kecskemétről, a volt Domus parkolóból, reggel 5 órakor. Berchtesgadenbe érkezés után egy speciális busz segítségével felkapaszkodunk Hitler egykori „sasfészkéhez”, ahonnan a bajor Alpok csodás panorámája tárul elénk. Délután tovább utazunk a „hegyek országába”, Tirolba. Este vacsora, szállás Innsbruck környékén.

2. nap

Reggeli után kirándulást teszünk Dél-Tirolba, az Európa-hídon át. Először Bozenben a Régészeti Múzeumban felkeressük „Öcsit”, az Ötztáli Alpok gleccserében megtalált kőkorszaki embert. Később a híres gyógyüdülő városban, Meranban időzünk, majd a vidék névadójával, Dorf Tirollal ismerkedünk. Itt láthatjuk a tiroli kastélyt, mely egykor a Tirol grófok székhelye volt.   Késő délután a Reschen tóhoz utazunk. Itt több falut árasztottak el a ’60-as években. Az egyik falu templomának tornya a mai napig felkiáltójelként figyelmeztet a múltra. Innen a Reschen- hágón keresztül érkezünk vissza Ausztriába, a szálláshelyünkre.

3. nap

Reggeli után Mittelbergbe látogatunk, a hegyi vasút alsó állomásához. Innen gleccservasút és felvonó segítségével a Pitztal gleccserre utazunk és meghódítjuk az örök jég világát. A 3400 m magas csúcsról az egész Alpok a lábunk alatt hever. Este vacsora, szállás előző napi helyen.

4. nap 

Reggeli után Wattensbe utazunk és a Swarowski kristály világába érkezünk. A csodakamrák látogatása után természetesen lesz lehetőség vásárolni is. Innen a közeli Tratzberg kastélyhoz utazunk. Ez a szépséges reneszánsz kastély ma is magántulajdonban van. Ulrich  Goess – Enzeberg és felesége  Katrin Ulrich a tulajdonosok, akik itt élnek a kastélyban és egyik ágon Mária Terézia, másikágon az Esterházyak  leszármazottai. Az alkalmazottak korhű ruhákban fogadják a vendégeket. Találkozhatunk itt I. Miksa császárral, a Fuggerekkel és más történelmi személyiségekkel, természetesen vannak szellemek is mint minden rendes kastélyban. Következő állomásunk Tirol fővárosa, Innsbruck. Sétálunk az egységes, szép belvárosban, melyet öt generációs építész család hozott létre az  itteni városokra jellemző „Inn-Salzach” stílusban. Látjuk az Arany tetőt, a Dómot, Városházát stb. Felmegyünk a Isel Bergre, a tiroli szabadsághős, Hoffer András emlékművéhez. Majd visszatérünk szálláshelyünkre és megvacsorázunk.

5. nap

Reggeli utánbepakolunk a buszba és ismét a Berchtesgadeni–Alpokat vesszük célba. Ezúttal a Königssee-hez utazunk. A tó a Király patak elzáródásával jött létre, csodás környezetben. Hajóval megyünk végig a tavon, ahonnan gyönyörű rálátás van a hatalmas hegyekre és megismerhetjük a tó legendáját is. A délutáni órákban indulunk haza.

new-icon Hasonló utazások new-icon

new-icon Semmeringi kirándulás, vonatozással, és Lindt Csokoládébolttal

Semmeringi kirándulás, vonatozással, és Lindt Csokoládébolttal

Ausztria, Semmering
new-icon
Busz
new-icon
new-icon
0 éjszaka
12 900 HUF-tól new-icon
new-icon Heiligenkreuzi apátság, Mayerling és Baden bei Wein rózsái

Heiligenkreuzi apátság, Mayerling és Baden bei Wein rózsái

Ausztria, Bécs
new-icon
Busz
new-icon
new-icon
0 éjszaka
15 900 HUF-tól new-icon
new-icon Dream Castle Hotel

PÁRIZS-DISNEYLAND repülővel, idegenvezetéssel

Franciaország, Párizs
new-icon
Repülő
new-icon
Reggeli
new-icon
3 éjszaka
new-icon
Transzfer
219 900 HUF-tól new-icon
new-icon Hotel Pivovar

Őszi kirándulás Prágában

Csehország, Prága
new-icon
Busz
new-icon
Reggeli
new-icon
1 éjszaka
42 900 HUF-tól new-icon