Mandarinszüret a Neretva torkolatánál, magyar emlékek Dalmáciában

Mandarinszüret a Neretva torkolatánál, magyar emlékek Dalmáciában

 1. /
 2. 2023.10.12.
  4/3
  Félpanzió
  Kétágyas standard szoba
  98 900 HUF/fő

Mit tartalmaz a feltüntetett ár?

 • utazás autóbusszal
 • idegenvezetés
 • szállás félpanziós ellátással

Milyen egyéb költségek merülhetnek fel?

 • Belépők: kb. 30 euro 
 • Foglalt ülőhely a buszon: 2.000 Ft/fő

Programleírás

1. nap

Utazás a fenti útvonalon, rövid pihenőkkel. A délutáni órákban érkezünk a Dalmácia ékkövének nevezett Sibenikbe. A város 300 éven át volt velencei utalom alatt és a belvárosa szinte érintetlenül megőrizte középkori hangulatát. Ez nem is csoda, hiszen 4 erőd védte évszázadokon keresztül. A szárazföld felől a Szent János erőd, a Barone erőd, a Szent Mihály erőd, a tenger felől pedig a Szent Miklós erőd. Az utóbbit még az első világháborúban a monarchia katonái is használták. Ezt az ékkövet megkoronázza egy gyöngyszem, melyet belvárosi sétánk során felkeresünk. Ez nem más mint a sibeniki katedrális, Juraj Dalmatinac főműve. A mester az építéshez sem téglát sem fát nem használt, kizárólag követ. Miután megcsodáltuk ezt a különleges várost továbbutazunk a szálláshelyünkre, Omisba. A szobák elfoglalása után vacsora.

2. nap

Reggeli után busszal a Neretva folyó deltájához utazunk, a végeláthatatlan mandarin-  és narancs ültetvények földjére. Itt megismerkedünk a mandarintermesztés sajátosságaival, a szedés fortélyaival, amit ki is próbálhatunk (2 kg mandarin elvihető).  Érdemes metsző ollót hozni! A szüretet követően csónakos fotó-szafarira indulunk a delta csatornák  ágain, és az egyik megállónál egy tradicionális és ízletes ebédben lesz részünk. Lesz zene, helyi termékek kóstolása és vására.  Ezután visszatérünk szálláshelyünkre, ahol könnyű vacsorával zárjuk a napot.

3. nap

Reggeli után Dalmácia magyar emlékeinek felfedezésére indulunk. Először Klis (Klissza) várát látogatjuk meg. A várból fantasztikus kilátás nyílik a Makarszkai riviérára és a dalmát szigetvilágra.

A magyar emberek számára különösen fontos hely ez. IV. Béla és családja ide menekült a tatárok elől és a királyi család két tragédiát élt meg a várban. Itt halt meg két lányuk, de öröm is jutott, hiszen itt született a későbbi Árpád házi Szent Margit, akit szülei itt ajánlottak fel a Jóistennek, ha megszabadítja az országot a mongoloktól. A következő állomásunk Trogir (Trau). A középkori belváros felfedezése közben megnézzük a román stílusú Szent Lőrinc Katedrálist, a Podesta Palotát, az erőd rendszert. Természetesen itt is lesznek magyar emlékek. Béla király mikor már Klis várát megközelítették a tatárok ide menekült és a Ciovo sziget melletti  Kraljevacon (király sziget) vészelte át a nehéz időket. Némi szabadidő után Diocletianus császár városába, Splitbe (Spalato) utazunk. Itt az egykori császári palota területén kialakult középkori városban kalandozunk. Az ókor és a középkor sajátos keveredését láthatjuk. Felkeressük a császár mauzóleumából kialakított székesegyházat is, ahol IV. Béla Klisben elhunyt lányait eltemették. Este visszatérünk a szállodánkba és megvacsorázunk.

 4. nap

Reggeli után bepakolunk a buszba és hazaindulunk. Útközben teszünk egy kis kitérőt a Krka vízesésekhez. A Sibenikhez közeli Krka Nemzeti Parkot a Plitvicei tavak  kistestvérének szokták nevezni. Miután bebarangoljuk ezt a természet alkotta csodát, folytatjuk utunkat hazafelé.

Szállás leírása

A Tourist Settlement Brzet egy évszázados fenyőerdővel körülvéve, a kavicsos strandon található, a tengerparti sétányon keresztül 800 méterre Omiš festői központjától.

A komplexumhoz étterem és tágas terasz tartozik. A légkondicionált szobák műholdas TV-vel, hűtőszekrénnyel és tengerre néző erkéllyel rendelkeznek.

A vendégek ellátogathatnak az 5. századi Szent Eufémia-templomhoz. Omišban számos mediterrán specialitásokat felszolgáló étterem, valamint borospincék és kávézók is találhatók.

Nyáron a Tourist Settlement Brzet vendégei a közelben zenés, színházi és egyéb társasági eseményeken vehet rész.

A szobákban ingyenes wifi biztosított.

new-icon Hasonló utazások new-icon

new-icon Hotel Uvala Scott

Plitvicei-tavak és Opatija

Horvátország, Opatija
new-icon
Busz
new-icon
Félpanzió
new-icon
éjszaka
new-icon A Vizsolyi Biblia története és Boldogkő vára

A Vizsolyi Biblia története és Boldogkő vára

Magyarország, Boldogkőváralja
new-icon
Busz
new-icon
new-icon
0 éjszaka
21 900 HUF-tól new-icon
new-icon Hotel Terme Pellegrini

Napsütötte TOSZKÁNA ősszel repülővel

Olaszország, Pisa
new-icon
Repülő
new-icon
Félpanzió
new-icon
4 éjszaka
new-icon
Transzfer
199 900 HUF-tól new-icon
new-icon SZABADKA piaclátogatás

SZABADKA piaclátogatás

Szerbia, Szabadka
new-icon
Busz
new-icon
new-icon
0 éjszaka
8 900 HUF-tól new-icon