Tata és Tatabánya

  1. /

Mit tartalmaz a feltüntetett ár?

  • utazást kényelmes autóbuszon
  • idegenvezetést

Milyen egyéb költségek merülhetnek fel?

A helyszínen fizetendő belépőjegyek költsége:

  • Esterházy-kastély: kb. 2.400 Ft/fő

Cimkék

Programleírás

Indulás Kecskemétről 7:00 órakor. Első állomásunk a „vizek városaként” is emlegetett Tata. Teszünk egy rövid sétát a híres Öreg-tó partján, gyönyörködünk a város szépségében, majd utunk az Esterházy-kastélyba vezet. A csodálatosan felújított kastélyban tárlatvezetésen veszünk részt. A tatai Öreg-tó partján, a vár szomszédságában álló, késő barokk Esterházy-kastély régi szépségét visszanyerve megújult kiállítási tartalommal várja a látogatókat. A Béke-szigete elnevezésű, élményalapú tárlat a grófi család hétköznapjait és nemzetközi jelentőségét mutatja be. A korhűen berendezett enteriőrökben izgalmas műtárgyak mesélnek az Esterházyak múltjáról. Az épület egykor több jelentős diplomáciai eseménynek is otthont adott, ez a szellemiség ma is kiemelt rangot kölcsönöz a műemléképületben tartott rendezvényeknek. A kávézóban pedig érdemes megkóstolni az Esterházy-tortát.

A kulturális élmények után a gasztronómiáé lesz a főszerep. Tatabányára utazunk, ahol az évek óta megrendezésre kerülő Tatabányi Böllérfesztivál és családi napok rendezvényén veszünk részt. Itt lesz disznóvágás, koncertek, hatalmas vidámpark és kézműves vásár is. Isteni magyaros ételeket kóstolhatunk, valamint szívet melengető italokat fogyaszthatunk hozzájuk. Természetesen lesz lehetőség a finomságok megvásárlására is.

Rövid szabadidő után a délutáni órákban indulunk haza.

Felszállási lehetőségek: Lajosmizse, Dabas, Alsónémedi, Budapest Népliget Szöglet Presszó. Ceglédi felszállással kapcsolatban érdeklődjön irodánkban. 

 

new-icon Hasonló utazások new-icon

new-icon Szeged-Ópusztaszer

Szeged-Ópusztaszer

Magyarország, Szeged
new-icon
Busz
new-icon
new-icon
0 éjszaka
15 900 HUF-tól new-icon
new-icon Vácrátóti tulipánvirágzás

Vácrátóti tulipánvirágzás

Magyarország, Vácrátót
new-icon
Busz
new-icon
new-icon
0 éjszaka
9 300 HUF-tól new-icon
new-icon Dream Castle Hotel

PÁRIZS-DISNEYLAND repülővel, idegenvezetéssel

Franciaország, Párizs
new-icon
Repülő
new-icon
Reggeli
new-icon
3 éjszaka
new-icon
Transzfer
219 900 HUF-tól new-icon