Aktív nyaralás Ausztriában

Aktív nyaralás Ausztriában

 1. /
 2. 2024.08.01.
  4/3
  Félpanzió
  Kétágyas standard szoba
  119 900 HUF/fő

Mit tartalmaz a feltüntetett ár?

 • autóbuszos utazás
 • idegenvezető költségeit,
 • 3 éj szállást egy panzióban,
 • félpanziós ellátást

Milyen egyéb költségek merülhetnek fel?

 • Külföldi programcsomag (helyszínen fizetendő): 80 EUR/fő
 • BBP: 3.680,-Ft/fő
 • Stornobiztosítás: a teljesrészvételi díj 2%-a

Kecskeméti fel-leszállás: 4.000 Ft/fő (indulás a budapesti időponthoz képest egy órával hamarabb)

Cimkék

Csoportos út

Programleírás

1. nap: Elutazás a kora reggeli órákban Budapestről. Útközben megállunk Laxenburgban (K), amely már a 14. sz. végén a császári család kedvelt tavaszi és nyári rezidenciája volt, mind a mai napig az egyik legimpozánsabb kastély Európában. Kisvasúttal (K) fedezzük fel a csodálatos parkot, mini komppal kelünk át a kis szigetre, ahol a kastély áll. A látogatás után utunkat tovább folytatjuk az osztrák Dunakanyar, a Wachau talán leggrandiózusabb látnivalójához, Alsó-Ausztria 1000 éves szellemi és kulturális központjához, a Melki apátsághoz (K). Vacsora a panzióban.

2. nap: Reggeli után kirándulunk az Ötscherre. Libegővel (K) megyünk fel a hegyre, ahol gyalogtúrára indulunk. Időtartam: max. 3 óra. A hegy tetején lehetőségünk lesz ebédelni egy hüttében. Maga a túra csak a szintkülönbség miatt lehet fárasztó, de nem veszélyes.A csúcsról a Mariazell környéki hegyekre lesz gyönyörű kilátás, mely kárpótol a fáradságért.A túra kipihenésére a Lunzer See-hez látogatunk, ahol egyórás hajózáson (K) veszünk részt. Ezután visszatérünk Lackenhofba. Vacsora a panzióban.

3. nap: Reggeli után Mariazellbe látogatunk, ahol a gazdag történelmi háttérrel rendelkező, egyedülálló kegyhelyet és bazilikát tekintjük meg. A 17. századtól kezdve a Habsburg család szinte nemzeti szentélyként tisztelte Mariazellt. A fakultatív ebéd után átsétálunk a Likőrmanufaktúra boltjába, ahol megkóstolhatjuk (sőt, meg is vehetjük) a híres gyomorkeserűt, de ha valaki inkább pralinét vásárolna, arra is lesz lehetőség. Ezután a szomszédos Pirker mézeskalácsboltban (K) teszünk látogatást, ahol szintén kapunk kóstolót is. Vacsora a panzióban.

4. nap: Reggeli után hazafelé indulunk. Útközben megállunk Gloggnitz-ban, ahol a Lindt csokoládéboltjában pótolhatjuk a túrázós napok során elveszített kalóriákat. A következő állomásunk Eisenstadt, azaz Kismarton lesz, ahol lehetőségünk nyílik megismerkedni az Esterházy-kastély (K) és a –család történetével, sétálni a hangulatos óvárosban, ill. felkeresni Haydn házát. Az esti órákban érkezünk haza Budapestre.

A programváltozás jogát fenntartjuk.

Szállás leírása

Az Alsó-Ausztriában, Lackenhof településén található Zur Post mesebeli helyen várja vendégeit. A panzióban svédasztalos reggelit szolgálnak fel, az éttermében pedig magyaros ételeket szolgálnak fel. Szabadtéri úszómedence és kert található a panzió területén, a közelben pedig túrázásra és síelésre is van lehetőség.

new-icon Hasonló utazások new-icon

new-icon Látogatás a Fertőrákosi kőfejtőben és a Family Parkban

Látogatás a Fertőrákosi kőfejtőben és a Family Parkban

Ausztria, Ruszt
new-icon
Busz
new-icon
new-icon
0 éjszaka
17 500 HUF-tól new-icon
new-icon Semmeringi kirándulás, vonatozással, és Lindt Csokoládébolttal

Semmeringi kirándulás, vonatozással, és Lindt Csokoládébolttal

Ausztria, Semmering
new-icon
Busz
new-icon
new-icon
0 éjszaka
15 900 HUF-tól new-icon
new-icon Athens One Smart Hotel

3 éjszakás kikapcsolódás ATHÉNBAN repülővel, központi szállodában, reggelis ellátással

Görögország, Athén
new-icon
Repülő
new-icon
Reggeli
new-icon
3 éjszaka
new-icon
Transzfer
129 950 HUF-tól new-icon
new-icon Hotel Uvala Scott

Kirándulás a monarchiabeli Opatijában hazafele Plitvicei-tavak, idegenvezetővel

Horvátország, Opatija
new-icon
Busz
new-icon
Félpanzió
new-icon
1 éjszaka
49 900 HUF-tól new-icon