Plitvicei-tavak és Opatija

Plitvicei-tavak és Opatija

  1. /

Mit tartalmaz a feltüntetett ár?

  • szállást egy éjszakára
  • magyar nyelvű idegenvezetést
  • utazást kényelmes autóbusszal 
  • ízletes és bőséges félpanziós ellátást

Milyen egyéb költségek merülhetnek fel?

Külön fizetendő: 40 EUR (mely tartalmazza IFA-t, belépőjegyet, parkolásokat)

  • Sztornó biztosítás: részvételi díj 2%-a
  • Utasbiztosítás: 920 Ft/fő/nap (70 év alatt)
  • egyéni költések
  • egyágyas felár: 8.000 Ft

Programleírás

1. nap:   

Folyamatos utazás után a kora délutáni órákban érkezünk meg az Osztrák-Magyar Monarchia felsőbb köreinek egyik legkedveltebb üdülőhelyére, Opatija városába. Abbázia (mai nevén Opatija) egyik legemblematikusabb jelképe a százéves sétány, a lungomare, melyen mi is végig sétálhatunk. Opatija eredetileg egy kis halászfalu volt, a XV. században egy kis bencés apátság épült a falu határába, melyről a későbbiekben a település a nevét kapta. A város felemelkedése a XIX. században indult el, amikor rijekai nemesek költöztek ide. A Villa Angiolina volt az első villa, majd mellette elkezdtek szaporodni a hasonlóan szép, tengerparti nyaralók. A következő növekedési hullám az osztrák-magyar uralom alatt következett, ugyanis itt töltötte nyaralását és a teleket a Monarcia nemessége, sőt még maga Ferenc József császár is innen irányított a Birodalmat a téli hónapokban. Felkereshetjük Opatija szimbólumát is, a Lány sirállyal szobrot. Opatija látnivalóinak kínálata széles, ha pedig szeretnénk megpihenni számos kedves kis kávézó, étterem vár ránk.

Néhány óra eltöltése után tovább indulunk a szálláshelyünkre, ahol bőséges vacsorával várnak minket.

 2.nap:   

Reggeli után bepakolunk az autóbuszba és elindulunk a Plitvicei-tavakhoz. Jegyváltás után megkezdjük a kalandozásunkat a vadregényes nemzeti parkban. Végig sétálunk néhány tó partján, megcsodálva sok-sok vízesést, ahol életre kel az indián filmek világa. A legnagyobb tavat elérve hajóra szállunk, és a 20 perces út alatt kicsit pihenünk, hogy azután tovább folytassuk kalandozásunkat. A program végén egy panoráma busz vár ránk, amely visszaszállít a parkolóba az autóbuszunkhoz. Ezután indulunk haza, érkezés a késő esti órákban.

 

Szállás leírása

Nincs ideje egy hetet nyaralni? De azért jó lenne nem kihagyni a tengert? Legalább pár napot nyaralással tölteni? Csobbanjon velünk az Adriai-tenger hozzánk legközelebb eső részén, a Kvarner-öbölben (Rijeka, Opatija,)!

A mi szállásunk Kraljevicaban lesz az Uvala Scott ** hotelben. Szép zöld környezetben a Krk-szigetre vezető híd előtt található. A szálloda kétféle szobatípussal rendelkezik: standard, egyszerűen berendezett, fürdőszobás szobák, illetve a klímás, melyben hűtő és tv is található. A hotel 8 nagy villa épületből áll, melyek a hegyoldalban helyezkednek el, kb. 20-250 méterre a tengerparttól. A strand lépcsőkön és útról is megközelíthető. Központi nagy éttermében svédasztalos félpanziós ellátás várja a vendégeket. 2020-tól vacsora mellé víz és gépi üdítő. Strandja kiépített és aprókavicsos. Nagy tengerparti teraszos kávézója kellemes hely a pihenésre.

new-icon Hasonló utazások new-icon

new-icon Hotel Brzet

Mandarinszüret a Neretva torkolatánál, magyar emlékek Dalmáciában

Horvátország, Krk
new-icon
Busz
new-icon
Félpanzió
new-icon
3 éjszaka
98 900 HUF-tól new-icon
new-icon Hotel Terme Pellegrini

Napsütötte TOSZKÁNA ősszel repülővel

Olaszország, Pisa
new-icon
Repülő
new-icon
Félpanzió
new-icon
4 éjszaka
new-icon
Transzfer
199 900 HUF-tól new-icon
new-icon As Hotel Limbiate Fiera

MILANO és az ÉSZAK-OLASZ TÓVIDÉK: Comói-tó és Garda-tó csodás tájai repülővel, idegenvezetéssel

Olaszország,
new-icon
Repülő
new-icon
Reggeli
new-icon
3 éjszaka
new-icon
Transzfer
159 900 HUF-tól new-icon
new-icon Gesztenye Fesztivál Velemben, Kőszeg és a Cáki pincék

Gesztenye Fesztivál Velemben, Kőszeg és a Cáki pincék

Magyarország, Velem
new-icon
Busz
new-icon
new-icon
0 éjszaka
18 900 HUF-tól new-icon