Húsvét Hollókőn

  1. /
  2. 2023.04.09.
    1/0
    14 900 HUF/fő

Mit tartalmaz a feltüntetett ár?

  • utazást kényelmes autóbusszal
  • idegenvezetést

Milyen egyéb költségek merülhetnek fel?

A helyszínen fizetendő belépőjegyek költsége:

  • Faluséta belépőjegy: kb. felnőtt: 5.000 Ft/fő, diák és nyugdíjas: 4.000 Ft/fő
  • Fix ülőhely foglalása a buszon: 2.000 Ft/fő

Cimkék

Csoportos út

Programleírás

Hollókő Magyarország egyetlen faluja, amely az UNESCO világörökségi listán szerepel. A 17-18. században kialakított falu hagyományos településformáját, tradicionális építészetét és a 20. századot megelőző falusi élet páratlan példáját sikerült eredeti állapotában megőrizni. Napjainkra sem vált Szabadtéri Múzeummá: mindmáig élő, lakott település. Hagyományőrző lakói az épületek nagy részét jelenleg is rendeltetésszerűen használják. Az Ófalu a régiót jellemző, egyutcás falutípust képvisel, melynek alapstruktúráját a központi útra merőlegesen, keskeny szalagtelkeken elhelyezkedő házak kettős vonala jelenti. A palóc településeken a nagycsaládok szokás szerint egyetlen telekre építkeztek, és a család létszámának növekedésével az utcára néző első ház mögött egyszerűen egy újat emeltek. A ma nem egészen 400 lelket számláló település közepén elhelyezkedő műemlékcsoport összesen 67 védett épületet foglal magába.

Indulás Kecsekmétről 6:00 órakor. Érkezés után megváltjuk „Faluséta” jegyünket és belevetjük magunkat a húsvéti forgatagba. Lesz itt kőrmenet, táncház, locsolkodás „asszony nem marad szárazon”, mulatozás és még sok színes program, étel, ital kirakodóvásár. Ha a falusi programokat már unjuk végig sétálhatunk valamelyik tanösvényen és a környék élővilágával ismerkedhetünk, vagy tehetünk egy kb. 5 kilométeres, nem nehéz túrát az Isten tenyere kilátó érintésével Felsőtoldra. A kilátóból gyönyörködhetünk a Cserhát szépséges panorámájában.

A belépőjegy tartalmazza a település összes programjainak és egyes látnivalóinak belépődíját is: Palóc Játszóház, Oskola, Falumúzeum, Guzsalyas, Kézműves Nyomdaműhely, Babamúzeum.

Estefelé hazaindulunk. A túrázókat Felsőtoldon veszi fel a busz.

Felszállási lehetőségek: Lajosmizse, Dabas, Alsónémedi, Budapest Népliget Szöglet Presszó. Ceglédi felszállással kapcsolatban érdeklődjön irodánkban. 

 

new-icon Hasonló utazások new-icon

new-icon Káli medence

Káli medence

Magyarország, Szigliget
new-icon
Busz
new-icon
new-icon
0 éjszaka
18 900 HUF-tól new-icon
new-icon Folly Arborétum- Művészetek Völgye Kapolcs

Folly Arborétum- Művészetek Völgye Kapolcs

Magyarország, Kapolcs
new-icon
Busz
new-icon
new-icon
0 éjszaka
14 900 HUF-tól new-icon
new-icon HOTEL FERO EXPRESS

KRAKKÓ tavasszal

Lengyelország, Krakkó
new-icon
Busz
new-icon
Félpanzió
new-icon
2 éjszaka
59 900 HUF-tól new-icon