Káli medence

Káli medence

  1. /

Mit tartalmaz a feltüntetett ár?

  • utazást kényelmes autóbuszon
  • idegenvezetést
  • ebédet

Milyen egyéb költségek merülhetnek fel?

A helyszínen fizetendő belépőjegyek költsége:

  • Szigligeti vár: kb. 1.000 Ft/fő
  • Tapolcai-tavasbarlang: kb. 2.900 Ft/fő
  • Fix ülőhely foglalása a buszon: 2.000 Ft/fő 

Cimkék

Csoportos út

Programleírás

Indulás Kecskemétről 5:00 órakor. Útközben rövid pihenőt tartva érkezünk Szigligetre. A Balaton vára, mely immár 750. évét töltötte be, megújulva várja látogatóit. Keszthely és Badacsony között egy aprócska félsziget magányos sziklabércén áll ez a festői várrom. Területén egy vártörténeti és egy fegyverkiállítást tekinthetünk meg, látható egy rekonstruált XIII. századi várkápolna, középkori várkonyha, de ami kihagyhatatlan látnivalóvá emeli, az a káprázatos panoráma a kéklő Balatonra, illetve a Tapolcai-medence tanúhegyeire. A bejáratig egy rövid kaptatón jutunk fel, majd innen kezdődhet a több szintű vár megtekintése. A várudvarról lépcsők vezetnek egész a legmagasabb bástyáig, az addig kialakított pihenőkről is élvezhető a kilátás. Útközben mesélünk a vár kialakulásáról, történetéről, legendáiról. A látogatás után a fáradalmakat a várkávézóban pihenhetjük ki, majd indulunk tovább Tapolcára.

Mivel a „várostromban” megéhezünk Tapolcán ebéddel kezdünk. Miután elfogyasztottuk ebédünket egy közös séta keretében felfedezzük a város látnivalóit, a Fő tér házait és szobrait, megnézzük a római korból származó IV. századi falmaradványokat, a középkori várfalat és természetesen lemegyünk a Malom-tóhoz. Ennek a bájos városnak igazi mediterrán hangulata van, a tó fölé épített stégeken hangulatos éttermek, kávézók várják a látogatókat. De nem hagyjuk ki Tapolca legfőbb nevezetességét, a Tavas barlangot sem, amit csónakkal lehet bejárni. A városka látogatása után busszal Szentbékkállára utazunk, itt ismét egy kisebb túra vár ránk. Járművünket a falu szélén hagyjuk, és elsétálunk a Kőtengerig.

A Balaton-felvidék legfontosabb geológiai kincse ez a ligetes erdőben fekvő hatalmas kőtömbökkel borított terület. Igazi élmény a látványos sziklaalakzatok közti séta, fel is lehet mászni az impozáns homokkő formációkra, sőt a híres Ingókövet még inogtatni is tudjuk. Ezen a területen észrevétlenül repül az idő, mert a hely varázsa magával ragad kicsit és nagyot, fiatalt és még fiatalabbat, azt vesszük észre, hogy több száz képet készítettünk. A kellemes fáradtságot a falu arra érdemes kocsmájában, éttermében, borozójában pihenhetjük ki, majd rövid szusszanás után hazafelé indulunk.

Felszállási lehetőségek: Lajosmizse, Dabas, Alsónémedi, Budapest Népliget Szöglet Presszó. Ceglédi felszállással kapcsolatban érdeklődjön irodánkban.

A programváltozás jogát fenntartjuk!

 

new-icon Hasonló utazások new-icon

new-icon Tisza-tó

Tisza-tó

Magyarország,
new-icon
Busz
new-icon
new-icon
0 éjszaka
15 900 HUF-tól new-icon
new-icon Gyula és Szarvas

Gyula és Szarvas

Magyarország, Gyula
new-icon
Busz
new-icon
new-icon
0 éjszaka
10 900 HUF-tól new-icon
new-icon Hotel Dei Congressi

Nyaralás Dél-Olaszország legszebb helyein tengerparti pihenéssel

Olaszország,
new-icon
Repülő
new-icon
Félpanzió
new-icon
6 éjszaka
new-icon
Transzfer
249 900 HUF-tól new-icon
new-icon Korona Kemping

Plitvice-Zágráb

Horvátország, Zágráb
new-icon
Busz
new-icon
Önellátás
new-icon
1 éjszaka
46 900 HUF-tól new-icon