6 nap Skóciában-legendák földjén

6 nap Skóciában-legendák földjén

 1. /
 2. 2023.07.19.
  6/5
  Reggeli
  Kétágyas standard szoba
  349 900 HUF/fő

Mit tartalmaz a feltüntetett ár?

 • Repülőjegyet,
 • 1 db kis kézipoggyászt (40*25*20),
 • Illetéket,
 • Szállást 5 éjszakára kétágyas szobákban angol reggelivel,
 • Csoportkísérő költségeit,
 • Oda és vissza transzfer Edinburghban a hotel és reptér között

Milyen egyéb költségek merülhetnek fel?

 • Egyágyas felár: 150.000,-Ft/fő
 • Félpanziós felár:  37.500,-Ft/fő
 • Poggyász-feladós: 10 kg: 25.000,-  Ft, 20 kg:  35.000,- Ft
 • Utasbiztosítás:  felnőtt: 5.520,- Ft, 18 éves korig: 2.760,- Ft
 • Útlemondási biztosítás:  2%, vagy Covid kiegészítéssel: 4,5 %

Fakultatív programok költsége (F) (tartalmazza az összes program bérelt busz közlekedés költségét, idegenvezetés és a múzeumbelépők díját): 

felnőtt:          220 GBP       nyugdíjas és 18 évig:  195 GBP

Cimkék

Csoportos út

Programleírás

 1. nap:

Elutazás Budapestről Edinburgh-ba a Wizzair járatával (16.15). Transzfer a szállodába, amely a folyóparton, kb. 2,5 km-re található a vártól és az óvárostól. Séta a Dean Village-ben, mely Edinburgh egyik hangulatos negyede a Water in Leith folyó mentén.

 1. nap:

Reggeli után gyalogos városnézés Edinburgh-ban: St. Giles katedrális, Waverly pályaudvar, Walter Scott-emlékmű, Holyrood Palace. Látogatást teszünk Edinburgh várában (F), ahol megcsodáljuk többek között a skót koronázási ékszereket és a Stone of Scone-t (a Végzet Köve, melyet koronázási szertartásokon használtak).

Délután szabadprogram, ill. ebédelési lehetőség. Sétálhatunk akár a Royal Mile-on, megtekinthetjük John Knox, a reformátor házát, felmehetünk a Calton Hillre, vagy fakultatív múzeumlátogatás is lehetséges a szabadidő keretében.

 1. nap:

Reggeli után kirándulást teszünk a skót Felföldre. Ellátogatunk Atholl grófjának hófehér szellemkastélyához, a Blair kastélyhoz (F). Érintjük a jakobita felkelés utolsó csatájának helyszínét, majd továbbindulunk a Felföld fővárosa, Inverness felé. Megérkezünk a Loch Ness partjára, ahol szerencsés esetben találkozhatunk Nessie-vel, a tóban élő, legendás szörnnyel. A tavat Urquhart várából (F) tekintjük meg, mely valaha a Loch Ness legnagyobb erődítménye volt. Visszaúton a világ egyik legszebb helyén a Glencoe völgyén keresztül megyünk vissza Edinburgh-ba, elhaladunk a Ben Nevis-t, Skócia legmagasabb hegycsúcsa mellett is.

 1. nap:

Reggeli után a kísértetkastélyként ismert Glamis kastély (F) megtekintése vár ránk, ahol II. Erzsébet királynő édesanyja, a 101 éves korában elhunyt Anyakirálynő született. Ezt követően Dundee városát keressük fel, ahol megnézzük a Discovery (F) hajót, mely a világ első, kutatási célból épült hajójaként szolgálta az Antarktisz feltérképezéséhez.

Végül a golf hazájába, St. Andrews városába kirándulunk, ahol megcsodáljuk a csodálatos kisváros tengerpartját, az apátság romjait, az egyetem épületeit, ill. felkereshetjük azt a pubot is, ahol Vilmos herceg és Katalin hercegné először találkoztak. Visszautazás Edinburgh-ba.

 1. nap:

Reggeli után fotószünet keretén belül megtekintjük az egész világon egyedülálló Falkirk Wheelt, mely a mérnöki teljesítmény csúcsa. Ezután a Stirling fölé magasodó kastélyt (F) tekintjük meg, ahonnan a William Wallace legendájának is emléket állító emlékmű is tökéletesen látható a páratlan szépségű Felföld kapujában.

Délután ellátogatunk a Glengoyne Distillery (F) gyárépületébe, ahol a festői szépségű környezetben felépült lepárlóban betekintést nyerhetünk a skótok legendás itala, a whiskey készítésének rejtelmeibe, természetesen kóstolóval és vásárlási lehetőséggel együtt. Visszautazás Edinburgh-ba.

 1. nap:

Reggeli után az ingyenes és rendkívül szórakoztató, interaktív Museum of Edinburgh kiállításával ismerkedhetünk meg (Dolly, az első klónozott állat, autószimulátorok, régészeti kiállítás), majd a Greyfriars Church és a Harry Potter születési helyeként is ismert Elephant Bar mellett haladva jutunk el a már jól ismert Royal Mile-ra és a Princess Streetre, ahol szabadprogramot kap a csoport. Lehetőség van vásárlásra, ebédre.

Késő délután indulunk a reptérre. Hazautazás 18.55, érkezés Budapestre 22.50-kor.

 

Felhívjuk kedves utasaink figyelmét arra, hogy a programban, ill. a programok sorrendjében - rajtunk kívülálló okok miatt – változás lehetséges.

A légitársaságok számos esetben az utolsó pillanatban módosítanak a menetrenden, amely hatással lehet a programra. Ilyen pl. amikor az esti gép indulását átteszik a reggeli órákra vagy éppen fordítva.

Irodánk igyekszik minden esetben megoldani, hogy utasaink élménye – lehetőség szerint - ne csorbuljon. Megértésüket nagyon köszönjük.

A gyalogos városnézések 2-4 km-t is jelenthetnek, sokszor macskaköves utcákon, így kényelmes cipőt javaslunk.

Ebben az évszakban (is) sokszor eshet az eső, ezért esernyő, esőkabát legyen mindig nálunk.

A programon való részvételhez érvényes útlevél szükséges!

 

Szállás leírása

Az ingyenes Wi-Fi-hozzáférést biztosító szálloda Edinburgh központjában, a Water of Leith folyó partján helyezkedik el, egy csendes, eldugott környéken. A népszerű Princes Street üzletei gyalogosan mindössze 15 perc alatt elérhetők.

A Britannia Edinburgh Hotel elegáns szobáiban TV és privát fürdőszoba is található.

A szálloda bár-éttermében reggelit, ebédet és vacsorát is felszolgálnak.

Az óváros fölé magasodó, lenyűgöző edinburgh-i vár körülbelül 3 km-re fekszik a szállodától.

new-icon Hasonló utazások new-icon

new-icon Holiday Inn Express Valencia

4 nap Valenciában és környékén, különleges helyi gasztronómiai programmal -Paella főzéssel

Spanyolország, Valencia
new-icon
Repülő
new-icon
Reggeli
new-icon
éjszaka
new-icon
Transzfer
new-icon Hotel Brzet

Mandarinszüret a Neretva torkolatánál, magyar emlékek Dalmáciában

Horvátország, Krk
new-icon
Busz
new-icon
Félpanzió
new-icon
3 éjszaka
98 900 HUF-tól new-icon
new-icon Füzér Vára és Füzérradvány Károlyi-kastély

Füzér Vára és Füzérradvány Károlyi-kastély

Magyarország, Füzér
new-icon
Busz
new-icon
new-icon
0 éjszaka
23 500 HUF-tól new-icon
new-icon Dream Castle Hotel

PÁRIZS-DISNEYLAND repülővel, idegenvezetéssel

Franciaország, Párizs
new-icon
Repülő
new-icon
Reggeli
new-icon
3 éjszaka
new-icon
Transzfer
219 900 HUF-tól new-icon