Dél-Spanyolországi körutazás: Andalúzia repülővel, félpanziós ellátással, idegenvezetéssel

Dél-Spanyolországi körutazás: Andalúzia repülővel, félpanziós ellátással, idegenvezetéssel

 1. /
 2. 2024.09.24.
  6/5
  Félpanzió
  Kétágyas standard szoba
  349 900 HUF/fő
 3. 2024.10.08.
  6/5
  Félpanzió
  Kétágyas standard szoba
  349 900 HUF/fő
 4. 2024.10.29.
  6/5
  Félpanzió
  Kétágyas standard szoba
  339 900 HUF/fő

Mit tartalmaz a feltüntetett ár?

 • retúr repülőjegy (Odafele Budapest-Sevilla, hazafele Malaga-Budapest),
 • reptéri illeték,
 • személyenként 1 db.
 • kisméretű kézipoggyász (40x20x25 cm),
 • 5 éjszaka szállás 3 csillagos szállodában,
 • félpanziós ellátással,
 • csoportkísérő költségei.

Milyen egyéb költségek merülhetnek fel?

Kötelező Programköltség idegenvezetéssel, busszal, belépővel: 265 euro

 • Tartalmazza:  
  • Programok során a buszközlekedés költsége, Belépőjegy az Alcazarba (királyi palotába Sevillában), Helyi idegenvezető Córdobában a mecset látogatásával, Helyi idegenvezetés Rondában, Kirándulás Giblartárba, belépővel a hegyre, Kirándulás Granadába magyar nyelvű idegenvezetővel, látogatás az Alhambrában, retúr transzferbusz költsége a reptér és a szálloda között

További költségek:

 • 2024.09.24, 2024.10.08: Ryanair
  • 10 kg-os feladandó poggyász: 23.000 Ft/db, 20 kg-os: 35.000 Ft/db
  • Elsőbbségi beszállás: a kisméretű kézipoggyászon (40x20x25 cm) kívül egy nagyméretű kézipoggyász (55x40x20 cm) is a fedélzetre vihető: 23.000Ft/fő
  • Fix ülőhely a gépen egymás mellett (oda-vissza): 11.000 Ft/fő
 • 2024.10.29: Wizzair
  • 10 kg-os feladandó poggyász: 35.000 Ft/db, 20 kg-os: 45.000 Ft/db
  • Elsőbbségi beszállás: a kisméretű kézipoggyászon (40x20x25 cm) kívül egy nagyméretű kézipoggyász (55x40x20 cm) is a fedélzetre vihető: 35.000Ft/fő
  • Fix ülőhely a gépen egymás mellett: 18.000 Ft/fő
 • Utasbiztosítás 6 napra 18 éven aluliaknak: 2.760 Ft, 18 éves kor felettieknek: 5.520 Ft
 • Útlemondási (storno) standard (teljes részvételi díj 2%-a) 6.000 Ft/fő

Fakultatív belépők: 2024 évben emelkedhetnek

 • Sevilla katedrális és giralda (harangtorony): 15 euro
 • Malaga katedrális: 8 euro
 • Malaga vár és Alcazaba: 6 euro
 • Ronda Bikaviadal aréna: 12 eruo

Cimkék

Csoportos út

Programleírás

1. NAP: INDULÁS/ SEVILLA  

Elindulás Budapestről, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről, 06:05-kor, érkezés Sevillába, 09:45-kor.A mai napot Spa­nyolország legszínpompásabb és legforróbb városának felfedezésére szánjuk. Tartson velünk Andalúzia fővárosába, a Guadalquivir folyó partján fekvő Sevillába! Ismerkedés a város nevezetességeivel: (katedrális és a harangtorony, a „La Giralda”, a Santa Cruz negyed, stb.). Bejárjuk a mesés szépségű óvárosának, a Santa Cruz negyednek szűk kis ut­cáit, majd meglátogathatjuk a spanyol uralkodók által a XIII. és XVI. század között épített királyi palotát, az Al­cázart, melynek mudéjar stílusú régebbi része még teljesen a mór időket idézi, hatalmas kertjében pedig a legnagyobb nyári hőség­ben is kellemes sétát tehetünk. A város másik fő műemléke a ka­tedrális (F), mely a világ legnagyobb gótikus székesegyháza. A templom leggazdagabban díszített részei a több mint 1000 alakot felvonultató aranyozott oltárkép, valamint a főol­tárral szemben található zárt kórus hatalmas barokk orgonájával, de itt található Kolombusz Kristóf sírem­léke is. Az egykori arab mecsetet ugyan a spanyolok lebontották, de megőrizték és harangtoronnyá ala­kították át annak XII. században épí­tett minaretjét, mely az akkori Euró­pa legmagasabb épülete volt. Ez a torony a csaknem 100 méter magas Giralda, mely ma Sevilla szimbólu­ma, és egyben legjobb kilátóhelye.Délután a város egyéni felfedezése vagy séta a gyönyörű Maria Luisa Parkban. Vacsora, szállás Sevillában. 

2. NAP: RONDA

Autóbusszal Andalúzia legromantikusabb városába, Rondába. Idegenvezetővel megnézzük a középkori erődítményt: a bástyákat, a tornyokat, és az Almocábar kaput. A városkát kettészelő Guadalevin folyó vájta ki a közel 100 méter mély El Tajo szurdokot, ami mára a város egyik leghíresebb látványossága. Ellátogatunk a várostörténelmi arénájához (F) (ez a legrégebbi aréna Spanyolországban), mely 1785-ben kőből épült és ma egy múzeumnak ad otthont, amely a bikaviadal művészetét és történetét mutatja be. Az óvárosban látni fogjuk a régi palotákat és templomokat. Tovább utazás, szállás és vacsora Sevillában.

3. NAP: CORDOBA/MALAGA

Autóbusszal Córdobába indu­lunk, a középkori mór kézművesség és kultúra központjába. Andalúziá­nak ez a városa őrizte meg legjob­ban az arab idők hangulatát, ahol az óváros sikátorainak útvesztőiben ma is szinte Észak-Afrikában érez­hetjük magunkat. Córdoba fő látvá­nyossága a VIII. és X. század között épült hatalmas Mezquita mecset, melyet a spanyolok a XVI. században székes­egyházzá alakítottak át. A Mezquita körül elterülő óvárost, az idegenvezetővel   bebarangolva útba ejtjük a zsidónegyed egyet­len kis fennmaradt zsinagógáját, valamint a leghangulato­sabb sikátort, a Virágok utcácskáját is. Az arab kézműipar hagyománya ma is él a városban. Különösen a híres „kordován” bőrből készült árukat érdemes szemügyre venni szabadidőnkben, ha igazi andalúz emléket szeretnénk hazavinni Cór­dobából. Innen elindulunk Malagába. Szállás és vacsora Malagában.

4. NAP: GIBRALTÁR ÉS MARBELLA

Buszunkkal elutazunk Gibraltárba, a brit fennhatóság alá tartozó „Sziklához”. Utunk a Costa del Sol (Napos Part) látványos autópá­lyáján, elegáns üdülővárosok, luxus lakóparkok és golfpályák mentén halad nyugat felé. Gibraltárba érve helyi minibuszokra szállunk át, me­lyek egy kb. másfél órás kirándulás során elvisznek minket a félsziget legérdekesebb helyeire. A városon keresztül eljutunk Gibraltár legdé­libb pontjára, ahonnan jó időben látszanak Afrika partjai. Fakultatív látogatás keretében, felkeres­hetjük a Szent Mihály-cseppkőbarlan­got, és megismerkedhetünk Gibraltár leghíresebb lakóival, a hegyoldal­ban szabadon élő majmokkal. A buszos kirándulás után szabadidő a hangulatos, multikulturális vá­roska felfedezéséhez, melynek szí­nes sétálóutcáján egymást érik a vámmentes árukat kínáló üzletek. A tengerparton egy rövid megálló erejéig útba ejtjük még a Costa del Sol legelegánsabb üdü­lőhelyének, Marbellának jachtkikö­tőjét, mely a spanyol hírességek és milliomosok kedvelt találkozóhelye. Este szállás és vacsora Malagában.

5. NAP: GRANADA ÉS ALHAMBRA

Reggeli után indulunk busszal Granadába! Granadáról azt tartják a híres spanyol mondás szellemiségében: „Aki nem látta Granadát, az nem látott semmit!” Városnézés Granadában, mely során láthatjuk a város központját, a főbb és híresebb tereket és templomokat. Megtekintjük az egykori mór uralkodók rezidenciáját, az Alhambra palotát, mely a középkori mór palotaépítészet legszebb fennmaradt emléke az egész világon.  Az Alhambrát és a hozzá tartozó kerteket, a Generali­fét idegenvezetőnk kíséretében ismerhetik meg. Városnéző sétánkat a domboldalra épült hangulatos Albaicín óváros­ban folytatjuk, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az alsóvárosra és az Alhambra épületegyüttesére. Útba ejtjük a XIII. századi karavánszeráj épületét és az arab világot idéző bazárt is, majd meglátogatjuk a város csodálatos katedrálisát. Sza­badidő vásárlásra. A késő délutáni órákban érkezünk vissza szálláshe­lyünkre Malagába. Vacsora és szállás Malagában.

6. NAP: MALAGA

Reggeli után egész napos program Malagában (Malaga katedrális, központban séta). Séta a város központjában, meglátogatva azokat a helyeket, ahol a különböző itt élő civilizációk hagyták nyomaikat, megtekintjük a város legjelentősebb műemlékeit.  Malaga katedrálisa (F) – Catedral de la Encarnación de Málaga, 1528 és 1782 között épült egy mecset helyén. Építészeti stílusát a barokk és a reneszánsz határozza meg. Diego de Siloe tervei alapján készült. Pénzhiány miatt csak az északi tornya készült el, de így is nagyon lenyűgöző épület. Malaga híres bikaviadal arénája magas toronyházak között bújik meg és tényleg egy kőhajításnyira van a tengerparttól. 1874-ben kezdték meg az építését és 2 évvel később már az első bikaviadalt tartották itt.

A Plaza de Aduanaról egy rövid sétával elérhető a La Alcazaba (F) mór erőd, ami Malaga egyik fontos nevezetességei közé tartozik. Az erőd a 700-as évekből származik, de fő struktúrája a 11. században készült el. Bejárata, a Puerta del Cristo, ahol az első misét tartották, amikor a keresztények győzelmet arattak a városban. Egy gyalogút vezet keresztül a szökőkutakkal tarkított szépen ápolt kertben. A Puerta de las Columnas, Arco del Cristo és az Arcos de Granada kapukon vezet keresztül az utunk. Teraszairól csodálatos kilátás nyílik a városra és a kikötőre. Egy kisebb palota ad otthont az archeológiai múzeumnak. Majd lehetőség nyílik a Gibralfaro-kastélyt megtekintésére is.Szabadidő keretében kisétálhatunk a tengerpartra vagy vásárolhatunk a központban.

 A programváltozás jogát fenntartjuk.

A programok sorrendje az egyes nevezetességek által felkínált foglalási időpontok miatt változhat.

Szállás leírása

Hotel Plaza de Santa Lucia***

A Hotel Plaza Santa Lucía épülete Sevilla központjában található, mintegy 500 méterre a feltűnő Metropol napernyőkomplexumtól. A tetőtéri teraszon kis úszómedence és a történelmi központra nyílik kilátás.

A szobák síkképernyős TV-vel és ingyenes Wi-Fi-vel felszereltek. A Santa Lucía egyszerű, világos dekorációval, valamint tágas és kényelmes szobáival rendelkezik. Mindegyikben műholdas TV, DVD-lejátszó és íróasztal található.

A szálloda éttermében mindennap svédasztalos reggelit szolgálnak fel, a vendégek pedig elfogyaszthatnak egy italt a vonzó teraszon. A Lucía sétatávolságra található Sevilla számos hagyományos tapas bárjától.A sevillai katedrális 20 perces sétával elérhető, a bikaviadal aréna és a Plaza de España tér pedig 30 perces sétával elérhető, vagy könnyen megközelíthető a C-3-as busszal. A Santa Justa pályaudvar 1,2 km-re található.

Hotel los Jazmines***

A Los Jazmines tengerparti szállást kínál Torremolinosban, a Playamar Beach területén. Ez a komplexum szabadtéri medencével, gyermekmedencével, étteremmel és tetőtéri bárral várja vendégeit. A közös helyiségekben ingyenes Wi-Fi áll rendelkezésre.

A Jazmines szobái és apartmanjai jól berendezettek és légkondicionáltak. Néhány szobából a szálloda kertjére vagy a Földközi-tengerre nyílik kilátás. Minden szállás TV-vel és saját fürdőszobával rendelkezik. Felár ellenében széf is rendelkezésre áll.

A szálloda tetőtéri bárja, a Los Jazmines Lounge lenyűgöző kilátást nyújt, és koktélokat szolgál fel. A svédasztalos étterem reggelit és vacsorát kínál mediterrán és európai ételek széles választékával. A szálloda 10 perces sétára található a San Miguel utca üzleteitől. A Malaga Pablo Ruiz Picasso repülőtér mindössze 12 km-re található.

new-icon Hasonló utazások new-icon

new-icon Hotel Alicante Maya / Holiday Inn Express Valencia

5 nap Valenciában és környékén, különleges helyi gasztronómiai programmal -Paella főzéssel

Spanyolország, Valencia
new-icon
Repülő
new-icon
Reggeli
new-icon
4 éjszaka
new-icon
Transzfer
229 900 HUF-tól new-icon
new-icon Hotel Don Paco / Hotel los Jazmines

Dél-Spanyolországi különkiadás (Caminito del Rey, Tanger): félpanziós ellátással, idegenvezetéssel

Spanyolország,
new-icon
Repülő
new-icon
Félpanzió
new-icon
7 éjszaka
new-icon
Transzfer
419 900 HUF-tól new-icon
new-icon Ibis Budget London Hounslow

Seprűnyélen Londonban, Harry Potter stúdió látogatással

Nagy Britannia, London
new-icon
Repülő
new-icon
Reggeli
new-icon
2 éjszaka
new-icon
Transzfer
169 900 HUF-tól new-icon
new-icon Semmeringi kirándulás Adventkor Ruszti karácsonyi vásárral

Semmeringi kirándulás Adventkor Ruszti karácsonyi vásárral

Ausztria, Semmering
new-icon
Busz
new-icon
new-icon
0 éjszaka
16 900 HUF-tól new-icon