Dél-Spanyolországi különkiadás (Caminito del Rey, Tanger): félpanziós ellátással, idegenvezetéssel

Dél-Spanyolországi különkiadás (Caminito del Rey, Tanger): félpanziós ellátással, idegenvezetéssel

 1. /
 2. 2024.08.31.
  8/7
  Félpanzió
  Kétágyas standard szoba
  419 900 HUF/fő

Mit tartalmaz a feltüntetett ár?

 • retúr repülőjegy,
 • reptéri illeték,
 • személyenként 1 db. kisméretű kézipoggyász (40x20x25 cm),
 • 7 éjszaka szállás 3-4 csillagos szállodában,
 • félpanziós ellátással,
 • csoportkísérő költségei.

Milyen egyéb költségek merülhetnek fel?

Kötelező Programköltségek idegenvezetéssel, busszal, belépővel: 245 euro

 • Tartalmazza: Programok során a buszközlekedés költsége, Belépőjegy az Alcazarba (királyi palotába Sevillában), Helyi idegenvezető Córdobában a mecset látogatásával, Helyi idegenvezetés Rondában, Kirándulás Granadába magyar nyelvű idegenvezetővel, látogatás az Alhambrában, retúr transzferbusz költsége a reptér és a szálloda között

Fakultatív program:

 • Kirándulás Caminito del Rey: 65 EUR 
 • Egész napos Tanger: 145 EUR 

TOVÁBBI KÖLTSÉGEK:

 • 10 kg-os feladandó poggyász: 23.000 Ft/db, 20 kg-os: 35.000 Ft/db
 • Elsőbbségi beszállás: a kisméretű kézipoggyászon (40x20x25 cm) kívül egy nagyméretű kézipoggyász (55x40x20 cm) is a fedélzetre vihető: 23.000Ft/fő
 • Fix ülőhely a gépen egymás mellett: 5.500 Ft/fő/irány (11.000 Ft/fő)
 • Utasbiztosítás 8 napra 18 éven aluliaknak: 3.680 Ft, 18 éves kor felettieknek: 7.360 Ft
 • Útlemondási (storno) standard (teljes részvételi díj 2%-a)

Fakultatív belépők: 2024 évben emelkedhetnek

 • Sevilla katedrális és giralda (harangtorony): 15 euro
 • Malaga katedrális: 8 euro
 • Malaga vár és Alcazaba: 6 euro
 • Ronda Bikaviadal aréna: 12 eruo

(a programok tartalmazzák a buszközlekedés, idegenvezetés és a megadott látnivalók díját)

Cimkék

Csoportos út

Programleírás

1. NAP: INDULÁS/ SEVILLA  2024.08.31     

Elindulás Budapestről, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről, 10:25-kor, érkezés Sevillába, 14:05-kor. Rövid buszos városnézést teszünk, majd séta a gyönyörű Maria Luisa Parkban utána ismerkedés a város nevezetességeivel. Vacsora, szállás Sevillában. 

2. NAP: SEVILLA 2024.09.01

A mai napot Spa­nyolország legszínpompásabb és legforróbb városának felfedezésére szánjuk. Tartson velünk Andalúzia fővárosába, a Guadalquivir folyó partján fekvő Sevillába!

Bejárjuk a mesés szépségű óvárosának, a Santa Cruz negyednek szűk kis ut­cáit, majd meglátogathatjuk a spanyol uralkodók által a XIII. és XVI. század között épített királyi palotát, az Al­cázart, melynek mudéjar stílusú régebbi része még teljesen a mór időket idézi, hatalmas kertjében pedig a legnagyobb nyári hőség­ben is kellemes sétát tehetünk. A város másik fő műemléke a ka­tedrális (F), mely a világ legnagyobb gótikus székesegyháza. A templom leggazdagabban díszített részei a több mint 1000 alakot felvonultató aranyozott oltárkép, valamint a főol­tárral szemben található zárt kórus hatalmas barokk orgonájával, de itt található Kolombusz Kristóf sírem­léke is. Az egykori arab mecsetet ugyan a spanyolok lebontották, de megőrizték és harangtoronnyá ala­kították át annak XII. században épí­tett minaretjét, mely az akkori Euró­pa legmagasabb épülete volt. Ez a torony a csaknem 100 méter magas Giralda, mely ma Sevilla szimbólu­ma, és egyben legjobb kilátóhelye.

3. NAP: CORDOBA/MALAGA 2024.09.02

Autóbusszal Córdobába indu­lunk, a középkori mór kézművesség és kultúra központjába. Andalúziá­nak ez a városa őrizte meg legjob­ban az arab idők hangulatát, ahol az óváros sikátorainak útvesztőiben ma is szinte Észak-Afrikában érez­hetjük magunkat. Córdoba fő látvá­nyossága a VIII. és X. század között épült hatalmas Mezquita mecset, melyet a spanyolok a XVI. században székes­egyházzá alakítottak át. A Mezquita körül elterülő óvárost, az idegenvezetővel   bebarangolva útba ejtjük a zsidónegyed egyet­len kis fennmaradt zsinagógáját, valamint a leghangulato­sabb sikátort, a Virágok utcácskáját is. Az arab kézműipar hagyománya ma is él a városban. Különösen a híres „kordován” bőrből készült árukat érdemes szemügyre venni szabadidőnkben, ha igazi andalúz emléket szeretnénk hazavinni Cór­dobából. Innen elindulunk Malagába. Szállás és vacsora Malagában.

4.NAP: FAKULTATÍV TANGER 2024.09.03

Reggel Algeciras vagy Tarifa kikötőjébe megyünk, ahol behajózunk és átkelünk a Giblartári szoroson. Tangerbe érkezés után egy buszos városnézés vár ránk a város különböző negyedein keresztül az Espertel-fokig, amely kilátójából megtekinthetjük a Földközi-tengert és az Atlanti óceánt. Visszatérve a városba teszünk egy gyalogos sétát a kasbahban, amely az óváros erőddel körülvett része. Sétálunk a szűk kis utcácskákban, betekintést teszünk a kézművesek műhelyeibe. Ebéd egy tipikus marokkói étterembe, ahol megkóstolhatják az ország nemzeti ételét, a kuszkuszt. Szabadidő és délután komppal visszatérünk Algeciras vagy Tarifa kikötőjébe, ahonnan busszal megyünk vissza a szállásra. Szállás és vacsora Malagában.

5. NAP: RONDA 2024.09.04

Autóbusszal Andalúzia legromantikusabb városába, Rondába. Idegenvezetővel megnézzük a középkori erődítményt: a bástyákat, a tornyokat, és az Almocábar kaput. A városkát kettészelő Guadalevin folyó vájta ki a közel 100 méter mély El Tajo szurdokot, ami mára a város egyik leghíresebb látványossága. Ellátogatunk a várostörténelmi arénájához (F) (ez a legrégebbi aréna Spanyolországban), mely 1785-ben kőből épült és ma egy múzeumnak ad otthont, amely a bikaviadal művészetét és történetét mutatja be. Az óvárosban látni fogjuk a régi palotákat és templomokat. Tovább utazás, szállás és vacsora Malaga.

6. NAP: GRANADA ÉS ALHAMBRA 2024.09.05

Reggeli után indulunk busszal Granadába! Granadáról azt tartják a híres spanyol mondás szellemiségében: „Aki nem látta Granadát, az nem látott semmit!” Városnézés Granadában, mely során láthatjuk a város központját, a főbb és híresebb tereket és templomokat. Megtekintjük az egykori mór uralkodók rezidenciáját, az Alhambra palotát, mely a középkori mór palotaépítészet legszebb fennmaradt emléke az egész világon.  Az Alhambrát és a hozzá tartozó kerteket, a Generali­fét idegenvezetőnk kíséretében ismerhetik meg. Városnéző sétánkat a domboldalra épült hangulatos Albaicín óváros­ban folytatjuk, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az alsóvárosra és az Alhambra épületegyüttesére. Útba ejtjük a XIII. századi karavánszeráj épületét és az arab világot idéző bazárt is, majd meglátogatjuk a város csodálatos katedrálisát. Sza­badidő vásárlásra. A késő délutáni órákban érkezünk vissza szálláshe­lyünkre Malagába. Vacsora és szállás Malagában.

7. NAP: FAKULTATÍV PROGRAM: CAMINITO DEL REY  2024.09.06  

A Caminito del Rey Andalúzia gyöngyszeme, az egyik legnépszerűbb természeti látnivalója, egyben Európa fő sziklamászó központja. Csaknem lineárisan haladó útvonala átlagosan száz méter magasan fut a szinte függőleges falak mentén, és egy lenyűgöző látványt nyújtó függőhídból áll. A túraútvonal hossza kb. 8 km, körülbelül 3 óra alatt járható be. A Caminito del Rey platformját közelmúltban újították fel, így biztonságos bejárható, de valójában tériszonnyal küzdők számára nem igazán ajánlható. Malagától északra vesszük az irányt. Megálló egy Ardales nevű tipikus fehér faluban. Majd a szurdok fele vesszük az irányt, fosziliák, üveg járdák, kis patak folyik alattunk és hegyek mellettünk. A gyalogtúra befejezése után visszatérünk szálláshelyünkre Malagába. Vacsora és szállás Malagában.

8. NAP: MALAGA 2024.09.07

Reggeli után egész napos program Malagában (Malaga katedrális, központban séta). Séta a város központjában, meglátogatva azokat a helyeket, ahol a különböző itt élő civilizációk hagyták nyomaikat, megtekintjük a város legjelentősebb műemlékeit.  Malaga katedrálisa (F) – Catedral de la Encarnación de Málaga, 1528 és 1782 között épült egy mecset helyén. Építészeti stílusát a barokk és a reneszánsz határozza meg. Diego de Siloe tervei alapján készült. Pénzhiány miatt csak az északi tornya készült el, de így is nagyon lenyűgöző épület. Malaga híres bikaviadal arénája magas toronyházak között bújik meg és tényleg egy kőhajításnyira van a tengerparttól. 1874-ben kezdték meg az építését és 2 évvel később már az első bikaviadalt tartották itt.

A Plaza de Aduanaról egy rövid sétával elérhető a La Alcazaba (F) mór erőd, ami Malaga egyik fontos nevezetességei közé tartozik. Az erőd a 700-as évekből származik, de fő struktúrája a 11. században készült el. Bejárata, a Puerta del Cristo, ahol az első misét tartották, amikor a keresztények győzelmet arattak a városban. Egy gyalogút vezet keresztül a szökőkutakkal tarkított szépen ápolt kertben. A Puerta de las Columnas, Arco del Cristo és az Arcos de Granada kapukon vezet keresztül az utunk. Teraszairól csodálatos kilátás nyílik a városra és a kikötőre. Egy kisebb palota ad otthont az archeológiai múzeumnak. Majd lehetőség nyílik a Gibralfaro-kastélyt megtekintésére is.Szabadidő keretében kisétálhatunk a tengerpartra vagy vásárolhatunk a központban.

Indulás a reptérre este 18:00-kor! Gépünk 20:25-kor indul Budapestre. (Érkezés 23:45-kor)

A programok sorrendje az egyes nevezetességek által felkínált foglalási időpontok miatt változhat.

Szállás leírása

Hotel Don Paco***
A Hotel Don Paco szálláshelye Sevilla városának központi részén található, 10 perc sétára a katedrálistól és a Giralda toronytól. A hotelhez egy tetőtéri úszómedence és egy napozóterasz tartozik, ahonnan kiváló kilátás nyílik a városra. A Don Paco elegáns, légkondicionált, parkettázott szobái síkképernyős műholdas TV-vel felszereltek. A szoba széffel és hűtővel rendelkezik. A saját fürdőszobában hajszárító biztosított. A szálloda büfé-éttermében helyi és nemzetközi ételeket szolgálnak fel. Az épületben egy bár is várja a vendégeket. A szálloda 24 órás recepcióval és egy ingyenes Wi-Fi zónával is rendelkezik.

Hotel los Jazmines***
A Los Jazmines tengerparti szállást kínál Torremolinosban, a Playamar Beach területén. Ez a komplexum szabadtéri medencével, gyermekmedencével, étteremmel és tetőtéri bárral várja vendégeit. A közös helyiségekben ingyenes Wi-Fi áll rendelkezésre.

A Jazmines szobái és apartmanjai jól berendezettek és légkondicionáltak. Néhány szobából a szálloda kertjére vagy a Földközi-tengerre nyílik kilátás. Minden szállás TV-vel és saját fürdőszobával rendelkezik. Felár ellenében széf is rendelkezésre áll.

A szálloda tetőtéri bárja, a Los Jazmines Lounge lenyűgöző kilátást nyújt, és koktélokat szolgál fel. A svédasztalos étterem reggelit és vacsorát kínál mediterrán és európai ételek széles választékával. A szálloda 10 perces sétára található a San Miguel utca üzleteitől. A Malaga Pablo Ruiz Picasso repülőtér mindössze 12 km-re található.

(Képek: 1-2. Hotel Don Paco, 3-4. Hotel los Jazmines)

new-icon Hasonló utazások new-icon

new-icon Hotel Plaza és Los Jazmines

Dél-Spanyolországi körutazás: Andalúzia repülővel, félpanziós ellátással, idegenvezetéssel

Spanyolország,
new-icon
Repülő
new-icon
Félpanzió
new-icon
5 éjszaka
new-icon
Transzfer
349 900 HUF-tól new-icon
new-icon Hotel Tossa Beach

7 éj Tossa de Mar, repülővel, idegenvezetéssel és félpanzióval

Spanyolország,
new-icon
Repülő
new-icon
Félpanzió
new-icon
7 éjszaka
new-icon
Transzfer
329 990 HUF-tól new-icon
new-icon Hyrny Hotel

Téli csoda - Advent Zakopanéban

Lengyelország, Zakopane
new-icon
Busz
new-icon
Reggeli
new-icon
1 éjszaka
52 900 HUF-tól new-icon
new-icon Hotel Irene

Gyönyörű Dél-Olaszország repülővel, félpanziós ellátással, idegenvezetéssel

Olaszország,
new-icon
Repülő
new-icon
Félpanzió
new-icon
4 éjszaka
new-icon
Transzfer
199 900 HUF-tól new-icon