Kalandozás a Tátrában és Lengyelországban

Kalandozás a Tátrában és Lengyelországban

 1. /
 2. 2024.05.17.
  3/2
  Félpanzió
  Kétágyas standard szoba
  79 900 HUF/fő

Mit tartalmaz a feltüntetett ár?

 • autóbusz-közlekedés költségei,
 • 2 éj Poprádban 3*-os szállodában,
 • félpanzió ellátással,
 • idegenvezető költségét

Milyen egyéb költségek merülhetnek fel?

 • Programköltségek: 85 euro/fő
  • (tartalmazza: belépőjegyek, programok díját, parkolások díját, Idegenforgalmi adót)
 • Utasbiztosítás: felnőtteknek: 1.380 Ft/fő, gyerekeknek: 2.760 Ft/fő
 • Útlemondási (storno) biztosítás: a részvételi díj 2%-a

 

Kecskeméti fel-leszállás: 4.000 Ft/fő (indulás a budapesti időponthoz képest egy órával hamarabb)

Cimkék

Csoportos út

Programleírás

1. NAP: INDULÁS – ÓTÁTRAFÜRED- CSORBA-TÓ

Indulás Budapestről a hajnali órákban. (05:30). Folyamatos utazást követően megérkezünk programunk első állomására. Rövid pihenőket tartva folyamatos utazás Ótátrafüredre. Érkezés a délelőtti órákban a Tátra egyik legkedveltebb üdülőhelyére. Az Ótátrafüred (Starý Smokovec) fölött található Tarajkán (Hrebienok) tekinthetjük meg a Tátra leglátogatottabb nyári kirándulóhelyét. Túránk alkalmával felkapaszkodunk siklóval(F) a csúcsra. Onnan, akinek van kedve csatlakozhat a túraútvonalat követve a Tarpataki-vízeséshez. Ezután buszba ülve utunk a Csorba-tóhoz vezet, amely a második legnagyobb tó a Tátra déli oldalán, a Szoliszkó-gerinc délkeleti vége alatti teraszon, a Furkota- és a Malompataki-völgy torkolata között. Egy őskori gleccser vízzé vált maradványa ez a csodálatos fekvésű, 20 hektáros tengerszem, amelyet 2500 méter magasságba nyúló csipkés hegykoszorú övez, s a sziklafalakon még nyáron is láthatunk havat. Sétát teszünk a tó körül, majd indulunk a szállásra. Este vacsora a szálláson.

 2. NAP: TUTAJOZÁS- NEDEC-VÁRA

 Reggeli után „felvesszük a túracipőnket” és buszunkkal Lengyelországba utazunk. Az állomásSromowce Wyzne, ahol már várnak minket a tutajok és meghódítjuk a dunajeci áttörést(F). Délutáni program keretében meglátogatjuk az egykor magyar kézben lévő Nedec várát(F). A várat a II. világháborúig főnemesek lakták, de sosem volt átépítve, illetve teljes egészében nem modernizálták. Ennek köszönhető, hogy hitelesen és kitűnő állapotban láthatjuk még ma is. Délután idegenvezetőnk segítségével megnézzük Poprád városát. Ezután szállásra utazunk és vacsorázunk.

3. NAP: DOBSINA-ROZSNYÓ-HAZAÉRKEZÉS

Reggeli után összepakolunk és elindulunk. Napunk első programja a világ egyik legjelentősebb jégbarlangja, a Dobsina jégbarlang(F). A parkolóból gyalog tudjuk elérni a barlang bejáratát, mely egy kis gyaloglást és túrázást igényel. A barlang a hosszúságával és mélységével a legnagyobb jégbarlangok közé tartozik Európában. Az alpesi térségen kívül, Európában sehol nem található annyi jég, amely helyenként több mint 25 m vastagságnál nagyobb. Egyedülálló díszítésének köszönhetően az UNESCO Világörökségi Listáján is szerepel. Útban hazafele, megállunk a több, mint 700 éves bányavárosban Rozsnyóba. Megtekintjük a 15. században épült főteret, melyet pompás polgárházak és utcahálózat vesznek körül. A város ebben a részében találhatóak meg a város építészeti látványosságai: a reneszánsz őrtorony, a városháza, a püspöki palota, az ágostonos kolostor, az egykori bányakamara épülete, az evangélikus templom és több más érdekesség. A város legszebb és legfontosabb nevezetessége a 14. századi gótikus Szűz Mária Mennybevétele-katedrális. Folytatjuk utunkat Budapest felé, érkezés fővárosunkba a késő esti órákban.

A programváltozás jogát fenntartjuk.

Szállás leírása

A Hotel SATEL szobákat és apartmanokat kínál Poprádon, a Magas-Tátrától mindössze 10 perces autóútra.

A wifi a szállás egész területén ingyenes. A szobák számos felszereléssel, többek között nemzetközi csatornák vételére alkalmas LED TV-vel, kis hűtőszekrénnyel és hajszárítóval rendelkeznek. A szálláson mindennap svédasztalos reggeli fogyasztható.

A város központja és a Forum bevásárlóközpont mindössze 5 perces sétára található. A szállodától gyalog kevesebb mint 10 percre van a híres AquaCity vízipark, a MAX bevásárlóközpont és a poprádi Aréna sportközpont. A hoki- és labdarúgó-stadion 15 perces sétával közelíthető meg. A buszállomás gyalog 5 percre van.

new-icon Hasonló utazások new-icon

new-icon Tátrai Jégvarázs - Adventi kirándulás a jég birodalmába

Tátrai Jégvarázs - Adventi kirándulás a jég birodalmába

Szlovákia, Ótátrafüred
new-icon
Busz
new-icon
new-icon
0 éjszaka
16 900 HUF-tól new-icon
new-icon Hotel BB Ljubljana Park

Szlovénia kincsei

Szlovákia, Ljubljana
new-icon
Busz
new-icon
Reggeli
new-icon
3 éjszaka
119 900 HUF-tól new-icon
new-icon Dream Castle Hotel

PÁRIZS-DISNEYLAND repülővel, idegenvezetéssel

Franciaország, Párizs
new-icon
Repülő
new-icon
Reggeli
new-icon
3 éjszaka
new-icon
Transzfer
209 900 HUF-tól new-icon
new-icon Hotel International Brno

Dél-csehországi kastélyok

Csehország, Brno
new-icon
Busz
new-icon
Félpanzió
new-icon
3 éjszaka
119 900 HUF-tól new-icon