Tátrai jégvarázs - 1 napos utazás Szlovákiába

Tátrai jégvarázs - 1 napos utazás Szlovákiába

  1. /
  2. 2023.12.16.
    1/0
    14 900 HUF/fő

Mit tartalmaz a feltüntetett ár?

  • autóbuszos utazás költségeit
  • csoportvezető költségeit

Milyen egyéb költségek merülhetnek fel?

Utasbiztosítás: 920,- Ft/fő

Belépő:

  • sikló a Jégtemplomhoz (Hrebienok): 15 Euro/fő
  • Villamos vonatjegy 3 Euro/fő

A belépők árát az utaskísérő szedi össze a buszon. Az egyes programokra vonatkozó belépők árai szerepelnek honlapunkon a megfelelő utazás oldalán. A feltüntetett árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, parkolás, foglalási/szervezési költség, stb). A belépőjegyek és a fakultatív programok árai tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát fenntartjuk.

Programleírás

1. nap - UTAZÁS A TÁTRÁBA

Indulás a kora reggeli órákban (05:00) Budapestről, a Népligeti Szöglet Presszótól. Rövid pihenőket tartva folyamatos utazás Ótátrafüredre. Érkezés a délelőtti órákban a Tátra egyik legkedveltebb üdülőhelyére. Ótátrafüred (Starý Smokovec) fölött található Tarajkán (Hrebienok) tekinthetjük meg a Tátra leglátogatottabb téli látványosságát, a Tátrai jégtemplomot (Tatranský ľadový dóm), mely  építéséhez minden alkalommal világhírű épületek adnak ihletet. Felvonóval közelítjük meg a híres jégkatedrálist, és jégszobrokat, melyen számos szlovák, cseh, amerikai jégszobrász és faragóművész dolgozik. A jégtemplomba a belépés ingyenes.

A Tarajka pihenőhelyen 12 méter magas és 25 méter átmérőjű kupola ad otthont a jégalkotásnak. Jó idő esetén ellátogathatunk a Tarajkai vízeséshez is.

Miután visszatérünk a hegyről, felszállunk a népszerű tátrai villamosvasút – ra vagy ahogyan mindenki ismeri, az "elektricska"-ra, a szerelvények már 1912 óta szállítják az utasokat. A vonattal a Tátra egyik gyöngyszeméhez, a Csorba-tóhoz utazunk. A Csorba-tó a második legnagyobb tó a Tátra déli oldalán, a Szoliszkó-gerinc délkeleti vége alatti teraszon, a Furkota- és a Malompataki-völgy torkolata között. Egy őskori gleccser vízzé vált maradványa ez a csodálatos fekvésű, 20 hektáros tengerszem, amelyet 2500 méter magasságba nyúló csipkés hegykoszorú övez, s a sziklafalakon még nyáron is láthatunk havat. Sétát teszünk a tó körüli, majd indulunk kb. 17 órakor hazafelé.

Várható érkezés Budapestre 22-23 óra között. 


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

new-icon Hasonló utazások new-icon

new-icon Advent Pozsonyban Kecskemétről

Advent Pozsonyban Kecskemétről

Szlovákia, Pozsony
new-icon
Busz
new-icon
new-icon
0 éjszaka
15 500 HUF-tól new-icon
new-icon Adventi kirándulás Aggtelekre és Kassára

Adventi kirándulás Aggtelekre és Kassára

Szlovákia, Kassa
new-icon
Busz
new-icon
new-icon
0 éjszaka
17 500 HUF-tól new-icon
new-icon HOTEL FERO EXPRESS

Krakkó, Wieliczka, Zakopane, Árvavára

Lengyelország, Krakkó
new-icon
Busz
new-icon
Félpanzió
new-icon
2 éjszaka
51 900 HUF-tól new-icon
new-icon Advent Kismartonban és Rusztban Kecskemétről

Advent Kismartonban és Rusztban Kecskemétről

Ausztria, Ruszt
new-icon
Busz
new-icon
new-icon
0 éjszaka
15 900 HUF-tól new-icon